Wandelen en eten op törggeltocht

Wandelen en eten op törggeltocht 9

Bij Törggelen ga je wandelen en daarna wijn en kastanjes proeven bij de wijnboer.

In Zuid-Tirol kun je naast leuk wandelen ook nog goed eten. Dit najaar kun je weer mee op de törggeltocht, hierbij ga je eerst wandelen en kun je daarna jonge wijn drinken bij de wijnboeren. Törggelen is een oude traditie, die komt uit de tijd dat wijnhandelaren bij de wijnboeren langs gingen om de jonge wijn te proeven. Dit deden ze van begin oktober tot december. Je kan meedoen aan deze traditie.

Na een wandeltocht door het italiaanse herfstlandschap schuif je aan bij een boer om Nuier , de jonge wijn, te proeven. Daarbij krijg je ook lokale seizoensdelicatessen zoals kastanjes en schotels met gepekeld varkensvlees, wild, zuurkool, diverse worstsoorten en knoedels. Laat je door het Nederlandse herfstweer ook niet tegenhouden om mee te gaan op een tocht want waar wij vooral regen en wind hebben is het in de regio Zuid-Tirol nog warm.

Er zijn een paar routes die aan te raden zijn. Eén van de meest geliefde törggelroutes is de Kestnweg (kastanjeroute) deze loopt in Eisacktal dit is de plek waar het törggelen begonnen is. Langs deze route kun je gaan zitten bij één van de ‘törggelestubes’ om verschillende kastanjelekkernijen te proeven. Andere ‘stubes’ waar je kunt törggelen zijn: het traditionele Griesserhof, gelegen in Varna/Vahrn, het wat luxere Strasserhof in Novacella/Neustift of het moderne Wassererhof in Fiè/Völs.

Voor meer informatie over Törggelen in Zuid-Tirol ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.