Wintersport in Italië

Aandacht voor de kleine ski-fanaten.


Wat moet je kiezen voor je wintersport? Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Scandinavië of toch Italië? De Dolomieten lokken!

Op twintig minuten rijden van Bozen (Bolzano), in het zuidelijke deel van Tirol (Italiė), ligt het Eggental met de gemeenten Deutschnofen, Welschnofen, Tiers en Steinegg. Dit vakantiegebied ligt in het hart van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten. Aan de voet van de bergketens Rosengarten en Latemar, bevinden zich de twee skigebieden van de regio; Latemar Obereggen en Carezza. In totaal biedt dit Eggental 88 kilometer geprepareerde pistes in verschillende moeilijkheidsgraden en ongeveer 100 kilometer aan langlaufroutes.

“Met 100 procent sneeuwzekerheid in een zonovergoten panorama met gemiddeld acht uur zonlicht per winterdag staat dit gebied van 1 december tot 14 april garant voor optimaal skiplezier. De beide skigebieden zijn ook bij uitstek geschikt voor gezinnen. Terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderskischool Yetiland, het pretpark Bruno of in Kinderland Koning Laurin, glijden de ouders met een gerust hart van de skihellingen. Voor nog meer onvergetelijk wintersportplezier biedt het gebied spectaculaire mogelijkheden als sneeuwschoenwandelen, nachtskiėn, rodelen en het Snowpark”, zo schrijft de toeristische organisatie.

Wie in de zomer het gebied bezoekt kan gebruik maken van 530 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden in verschillende moeilijkheidniveaus, of aan de 800 kilometer tracks en trails voor mountainbikers. Er zijn klimroutes met een moeilijkheidsgraad van 3 tot 9 en golfers kunnen genieten van twee golfbanen met een indrukwekkend uitzicht.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.