Zahra verhuist naar Drenthe

Zahra verhuist naar Drenthe 7

Zahra verhuist van Brabant naar het noorden. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


Meldde Elke Dag Vakantie in 2009 de geboorte van het neushoornjong Zahra in Beekse Bergen, vandaag is er sprake van een verhuisbericht. Het dier woont voortaan namelijk in Dierenpark Emmen. Ze liep in Safaripark Beekse Bergen vlot in een grote transportkist. Daar hadden haar verzorgers haar voor getraind. Wat lekkers in de kist deed haar naar binnen lopen en ze bleef rustig toen achter haar de deur werd gesloten. Onderweg bleef Zahra ook rustig. De reis naar Emmen verliep vlot.

In Emmen zette een grote hijskraan de kist voor de neushoornstal. Zahra nam de tijd om haar nieuwe omgeving van een afstandje te bekijken. Ondanks lekker hooi en appeltjes liep ze de stal niet in. Haar vaste verzorger heeft ruim een uur geprobeerd haar de kist uit te laten lopen. Zahra bleef waar ze was, tot ze een straaltje water op haar achterwerk kreeg. Dat was voldoende om haar de stal in te laten lopen. Kalmpjes begon ze daar aan de brokjes, het hooi en de appels.

Ze heeft nu in de stallen aan weerskanten gezelschap van de twee vrouwelijke neushoorns. Daar zal ze de komende periode eerst uitgebreid mee kennis maken, waarna Kusini, de mannelijke neushoorn zal volgen. Het is de bedoeling dat Zahra en Kusini in de toekomst in het Drentse park voor jonge neushoorns gaan zorgen.

Inmiddels hebben ze in Beekse Bergen een andere baby neushoorn, getuige deze video:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.