125 jaar Jack the Ripper

125 jaar Jack the Ripper 9

Jack the Ripper is een bekend figuur uit de Londense geschiedenis. Zijn 125ste verjaardag is bijna en dat wordt herdacht.

Veel mensen hebben wel eens gehoord van Jack the Ripper. Hij was een seriemoordenaar die in  1888 verschillende vrouwen ombracht in de wijk Whitechapel in Londen. Londen was in de ban van de moordenaar en er heerste veel angst voor hem in die tijd. Hij is vooral bekend van de gruwelijkheid van zijn daden. Tot op de dag van vandaag zijn veel mensen nog gefascineerd door deze man. De stad Londen maakt hier handig gebruik van want er zijn verschillende rondleidingen rond de personen die centraal stonden bij de moorden. De stad maakt zich nu op om de 125ste verjaardag van the Ripper herdenken. De Londenwalks zijn dagelijkse rondleidingen door het Oosten van Londen, waar de wrede misdaden plaatsvonden. Er is ook een film gemaakt over het verhaal. De film heet ‘From Hell’ en in de hoofdrol speelt Johnny Depp. Hij is politieagent in 1888 en op jacht naar Jack the Ripper. Je kan de film kijken voor je rondleiding om alvast in de stemming te komen.

De rondleidingen vertrekken om 19.00 uur vanaf Tower Hill. je betaald £10 per persoon voor een rondleiding. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.