3000 km langlaufen in Tsjechië

3000 km langlaufen in Tsjechië 9
Jarenlang heeft het er op geleken dat langlaufen een beetje in een verdomhoekje zat. ‘Sport voor oude mensen’ werd er dan gezegd. Langlaufloipes werden minder genoemd in wintersportfolders. Maar gevoelsmatig moet gezegd worden dat er nu weer sprake is van een kentering. Er is weer meer aandacht voor deze tak van wintersport. Zo kunnen langlaufliefhebbers hun hart ophalen in Tsjechië, dat dit winterseizoen in totaal 3000 km geprepareerde en goed bewegwijzerde langlaufpaden biedt.

Het Boheems-Moravisch Hoogland (Vysočina) is het paradijs voor langlaufers, zowel voor beginners als voor gevorderden. Kloppend hart van dit gebied is de stad Nové Město na Moravě. Professionele langlaufers komen hier samen om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen langlaufen. Tevens vormt de stad dé kweekvijver voor Tsjechisch talent. Maar ook als je geen jarenlange ervaring hebt op de latten kun je je prima vermaken. Je vindt hier 100 km langlaufpaden, zowel op beginnersniveau als op wedstrijdniveau. Liever skiën? Dat kan ook in het kleine skigebied Snowpark Harusův Kopec met 1 stoeltjeslift en een blauwe piste van 500 meter.

Alternatief voor het Boheems-Moravisch Hoogland is het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië. De omgeving staat bekend als wintersportgebied waar je naast skiën ook erg goed kunt langlaufen. Neem bijvoorbeeld de langlaufroute van 13 km van st. Peter naar het skigebied Spindleruv Mlyn. Of geniet van het uitzicht van de bergtoppen en maak een tocht over de 30 km lange “Reuzengebergte skiweg” van Harrachov over de gebergtekam tot aan Špindleruv Mlyn.

Meer informatie: CzechTourism: www.czechtourism.com
Snowpark: http://www.skisnowpark.cz/

Onbekend met deze sport? Hier onder een informatieve video:

[vsw id=”Zw68wzVoElw” source=”youtube” width=”640″ height=”360″ autoplay=”no”]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.