5 Bijzondere wintervakanties in Europa

Finse sauna – foto: Martin Terber
(http://www.flickr.com/photos/jesuspresley/2345881607/)


Bij een wintervakantie denk je misschien vooral aan skiën in de Alpen of kerstinkopen doen in Londen. Dit zijn natuurlijk aantrekkelijke activiteiten om de donkere dagen mee door te komen. Er zijn in Europa echter nog veel meer dingen te beleven in de winter. Zo zijn er festivals, muziekevenementen en kun je op verschillende plekken de natuur in. Omdat het laagseizoen is, kun je nu reizen met kortingsbonnen en aanbiedingen en daarmee bespaar je flink wat geld. Hieronder vind je een selectie van bijzondere winterbestemmingen in Europa.

Sprookjesachtig Schotland

In de winter is Schotland extra betoverend. Een wandeling door een van de historische steden, met kastelen en bevroren grachten is alsof je in een winters sprookje stapt. Wanneer je naar de Schotse eilanden reist kun je met een beetje geluk zelfs het noorderlicht bewonderen. Dit magische lichtspektakel is alleen ’s nachts bij heldere hemel te zien.

De laatste dag van het jaar wordt in Schotland Hogmanay genoemd. Het Hogmanay feest wordt overal uitgebreid gevierd en duurt zo’n vier dagen tot een week. In de steden Edinburgh en Glasgow, maar ook bij Loch Ness worden verrassende activiteiten georganiseerd, zoals fakkeloptochten, straatoptredens, sportwedstrijden en traditionele ceilidh voorstellingen, waarbij uitbundig gezongen, gedanst en gedronken wordt.

Carnaval in Croatie

Hou je van de traditionele carnaval tradities met kostuums, komedie en parades? En ben je de laatste jaren ook wat teleurgesteld over wat er in Nederland op de been komt? Probeer dan eens het carnaval van Rijeka in Kroatië uit. Met ruige maskers en uitbundige vrolijkheid danst men hier van 17 januari tot aswoensdag door de straten. Dit carnaval is gebaseerd op eeuwenoude tradities, wat ook terug te zien is in de wereldberoemde carnavalsoptocht Medjunarodna karnevalska povorka.

Sauna in Finland

Er is geen betere plek om in de winter te ontspannen dan in een Finse sauna. Traditionele Finse sauna’s zijn houten cabines die in de tuin of midden in de natuur liggen. Nadat je hier volledig schoon en tot rust bent gekomen, ren je door de sneeuw en neem een winterse duik in een ijskoud meer. Dit is misschien wel even schrikken maar je leeft er enorm van op! Voor een Finse beauty behandeling kun je echter ook dichter bij huis terecht. Op de website van Groupon vind je bijvoorbeeld beauty kortingsbonnen voor spa en sauna resorts in Nederland.

Big Snow Festival in Kapaonik

In de bergen van Kapaonik in Servië is vindt in Maart een zeer bijzonder muziekfestival plaats, the Big Snow Festival. Dit evenement is uniek omdat het een combinatie is van wintersport en muziek. Overdag kun je lekker snowboarden of skiën en ’s avonds kun je los gaan op de muziek van de meer dan 100 bands en dj’s. Acts die er vorig jaar stonden zijn bijvoorbeeld Basement Jaxx, Judge Jules en Amadeus

Treinreis door Zwitserland

Geen zin om te vliegen? Reis dan met de Glacier Express door de ongerepte bergen van Zwitserland. Vertrekpunt is Zermatt en eindbestemming Davos of St. Moritz, of omgekeerd. Door het glazen dak van deze bijzondere trein kun je zeven uur lang genieten van het uitzicht op besneeuwde bergtoppen, prachtige valleien, ijzige gletsjers, veelkleurige bergdorpjes en uitgestrekte velden. Deze trein stopt op verschillende ski- en snowboardlocaties maar ook bij gerenommeerde welness centra. Een ticket voor deze trein heb je al vanaf 100 Euro en kinderen tot 6 jaar reizen gratis.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.