Babyolifant geboren in DierenPark

DierenPark Amersfoort heeft er een nieuwe aanwinst bij, een kerngezond babyolifantje.

Er is een nieuwe bewoner in DierenPark Amersfoort. Na bijna 22 maanden zwangerschap is olifant Indra vanochtend om half 6 van een babyolifant bevallen. De baby is kerngezond maar het is nog niet te zeggen of het een jongetje of een meisje is. De moeder olifant werd tijdens de bevalling bijgestaan door haar dochter Kina. ‘‘Geweldig om na lang wachten dit gezonde jong in de olifantenfamilie te mogen verwelkomen. Oudere zus Kina is erg nieuwsgierig en het is goed om te zien hoe de moeder de aandacht over de twee verdeelt,’’ zegt de trotse dierverzorger Bas Aalders.

De bevalling was live te volgen via webcams op www.babyolifantje.nl. Als je dat gemist hebt kun je het later alsnog zien want in de loop van de ochtend wordt er een filmpje geplaatst van de bevalling. Het DierenPark was onder de indruk van het aantal mensen dat de bevalling live gevolgd heeft en daarom organiseert het park vanaf morgen kraamvisite om de babyolifant te bewonderen. Dagelijks zijn vanaf half vier tweeduizend kraamkaartjes voor 5 euro beschikbaar. De kraamvisite start op 2 november en loopt tot en met 16 november.

Tijdens de twee weken kraambezoek kan ook auditie worden gedaan voor de Ode aan de Olifant. Om de geboorte van de babyolifant te vieren nodigt het park iedereen uit om het muziekstuk Baby Elephant Walk in te studeren. Op zaterdag 24 november mogen de winnaars meespelen met een bigband die het muziekstuk tijdens de Ode aan de Olifant ten gehore zal brengen. Op de website is meer informatie te vinden en kun je je aanmelden om de bladmuziek te ontvangen.

De baby kwam vanochtend om half 6 ter wereld na 22 maanden zwangerschap.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.