Beleef het Loi Krathong Festival

Het Loi Krathong festival wordt onder andere in deze tempel in Chiang Mai gevierd.

Het Loi Krathong Festival is een van de oudste festivals van Thailand. Dit best bewaarde festival van Thailand noemen ze ook wel “Het festival van de lichtjes”. Ze vieren dit festival in de 12e maan-maand als er een volle maan is. De naam Loi Krathong heeft ook nog een betekenis: ‘Loi’ betekent laten drijven en een ‘Krathong’ is een bootje in de vorm van een lotusbloem. In dit bootje doe je normaal gesproken een kaars, wierookstaafjes, bloemen en enkele muntjes. Tijdens dit festival gaan mensen naar de oevers met hun Krathong en laten hem te water nadat ze de kaars en het wierook aangestoken hebben. Ze geloven dat hoe langer de kaars blijft branden hoe meer geluk je hebt in het nieuwe jaar. Dit feest is na het Thaise nieuwjaar het populairste feest. Op de meer toeristische plekken in Thailand vieren ze dit feest iets uitbundiger, hier zijn bijvoorbeeld voorstellingen, een wedstrijd wie de mooiste Krathong gemaakt heeft en een vuurwerkshow. Het festival wordt ’s avonds op 28 november 2012 in 7 verschillende plekken gevierd zoals in Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya en Sukothai.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.