De tentoonstelling ‘Speelgoed verzameld’

De tentoonstelling ‘Speelgoed verzameld’ 9

In de tentoonstelling ‘Speelgoed verzameld’ zie je speelgoed uit een periode van 1750 tot 2000.

In het Historisch Museum Haarlem is vanaf morgen een nieuwe tentoonstelling te zien,  ‘Speelgoed verzameld’. Het speelgoed komt uit speelgoedcollectie van mevrouw Rie Ruyssenaers-Schenk. In drie zalen is te zien hoe jongens en meisjes in het verleden via het speelgoed werden voorbereid op de toekomst. Meisjes leerden huishouden door te spelen met poppen, serviesjes en naaimachines  Stoommachines, treinen en auto’s moesten jongens bekend maken met de taken van een man. De tentoonstelling bestaat uit een collectie van speelgoed dat komt uit de tijd van 1750 tot 2000.

Rie Ruyssenaers-Schenk was als meisje geïnteresseerd in speelgoed. Zij had vroeger van huis uit niet veel en daarom vond ze het speelgoed van andere kinderen interessant. Op latere leeftijd is ze met een antiekwinkel begonnen en zo is ze speelgoed gaan verzamelen. Ze verzamelde niet alleen waardevolle porseleinen poppen maar ook ‘normaal’ speelgoed uit elke tijd omdat die uiteindelijk zouden verdwijnen. Zij heeft haar collectie in 2001 aan de gemeente Haarlem geschonken.

De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 17 november tot 19 mei 2013. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.