De Vuurproef in het Spoorwegmuseum

In de nieuwe attractie van het spoorwegmuseum zie je de twee eeuwen aan treingeschiedenis.

Het Spoorwegmuseum heeft een nieuwe attractie: De Vuurproef. In deze attractie ga je op een virtuele reis door de treingeschiedenis. Het Spoorwegmuseum bestaat uit 4 ‘werelden’. In elke wereld staat een ander deel van de treingeschiedenis centraal. De Grote Ontdekking gaat over het begin van de spoorwegen. De wereld Droomreizen gaat over het luxe reizen aan het einde van de negentiende eeuw. Stalen Monsters gaat over het werken aan het spoor. De Werkplaats over spoorwegmaterieel. Maar er is nog niets in het museum dat deze 4 werelden met elkaar verbindt. Wat heeft de komst van de trein voor de wereld betekend? In de Vuurproef wordt dit voor iedereen duidelijk. In de attractie zie je wat voor grote invloed te de komst van de trein had maatschappelijke en economische veranderingen. Je ziet de ontwikkelingen die de trein onderging. Daarnaast komen de aansprekende momenten in de spoorweggeschiedenis voorbij en zie je welke de rol de trein tegenwoordig speel. In de Vuurproef is  Rutger Hauer de verteller van het verhaal, hierbij wordt hij geassisteerd door actrice Nhung Dam.

De Vuurproef is momenteel in de testfase. De leden van de Rail Rookies, de nieuwe kidsclub van Het Spoorwegmuseum, gaan De Vuurproef op 17 november als eersten testen. Vanaf 22 november is De Vuurproef open voor publiek. Voor meer informatie ga je naar de website.

Trailer van de Vuurproef:

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.