Duitslands grootste winterwonderland

Europa-Park in Duitsland verandert deze winter weer in een winterwonderland met verschillende attracties en shows.

Duitslands grootste attractiepark Europa-Park verandert dit jaar in een winterwonderland. Het park heeft extra winterattracties zoals een Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Er zijn ook verschillende shows die passen bij de tijd van het jaar, zoals een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical. Er is ook iets nieuws dit jaar, namelijk lichtprojecties die de blauwe piramide in het midden van het park tot leven laat komen.

Tijdens het winterwonderland zorgen 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 dennenbomen, kampvuren en versieringen voor een wintersfeer. In het Duitse themagebied staat een kerstmarkt en in het Spaanse gedeelte kun je bij een ijsbar terecht voor een ‘hartversterkertje’. In Portugal staat het reuzenrad van 55 meter in het (lege) bassin van een waterattractie. Behalve waterattracties en buiten-achtbanen als Silver Star, Wodan en ‘blue fire’, zijn alle attracties van Europa-Park deze winter geopend. Daarnaast zijn er nog de winterse attracties zo kunnen kinderen met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les meemaken. Ook kan je met een band van een sneeuwhelling roetsjen of schaatsen op de ijsbaan.

Naast al deze winterse attracties is er in het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter), een tentoonstelling te zien over Michel Vaillant. Deze stripheld kwam in 1957 in België tot leven en heeft als motorsportheld in zo’n 70 albums vele avonturen beleefd. In de tentoonstelling zijn de originele Mercedes-Benz-modellen te zien, waarin Vaillant in zijn strips verschillende races gewonnen heeft. Deze expositie is gratis te bezoeken.

Het winterwonderland in Europa-Park is op van 24 november tot en met 6 januari 2013 (m.u.v. 24 en 25 december). Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.