Groen op reis is niet griezelig

De Tuktuk liep op elektriciteit en moest onderweg waarschijnlijk wel eens geholpen worden onderweg naar het volgende stopcontact.


‘Groene reisjournaliste’ Aranka van der Pol (34) heeft haar drie maanden durende reis met een elektrische Tuktuk naar Portugal om zo aandacht te vragen voor milieubewust toerisme volbracht, zo blijkt uit een artikel in de Telegraaf.

“Over 40 jaar zal toerisme naar verwachting even vervuilend zijn als de rest van alle industrieën bij elkaar. Tegelijkertijd is reizen naar verre oorden nog nooit zo populair geweest als nu. De hoogste tijd om groener en socialer te reizen”, zo stelt journaliste Aranka van der Pol op haar website. Zij reisde langs de westkust van Nederland, via België, Frankrijk en Spanje naar Portugal. Onderweg zocht zij naar groene adresjes en interviewde politici, journalisten, wijnboeren en hoteleigenaren over duurzaamheid. Alle artikelen, video’s en weblogs van dit avontuur zijn te vinden op de website Travel2Share.com.

Programmamaakster Floortje Dessing zei eerder over het initiatief: “Thuis blijven is natuurlijk altijd het beste voor het milieu. Maar als je toch wilt genieten van de diversiteit aan natuur en cultuur is het noodzakelijk dat we bewuster gaan reizen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door compensatie van CO2-uitstoot via GreenSeat, te logeren in kleinschalige accommodatie of het inhuren van locale gidsen. Daarom ondersteun ik dit initiatief.” In samenwerking met Dessing wordt medio 2013 het reisboek naar aanleiding van het avontuur gepubliceerd bij Keff & Dessing Publishing.

Een interview met Aranka onderweg staat hier:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.