Hekken rond het Colosseum

Het Colosseum is een van meest bezochte toeristische attracties van Italië maar door afvallende stukken steen niet zo veilig meer.

Rond het Colosseum komt een veiligheidszone. Deze zone wordt ingesteld om toeristen te beschermen tegen vallende stenen van het oude monument. In december gaan ze beginnen met een grote restauratie aan de stenen Arena. Op dit moment valt er zoveel gruis en stenen van het 2000 oude monument af dat de autoriteiten zich zorgen maken. De plek waar eens gladiatoren vochten tegen wilde dieren staat dus niet zo stevig meer en er is een kans dat toeristen gewond raken. De veiligheidszone zal om het hele gebouw heen lopen en de afstand verschilt van 4,5 meter tot 14 meter. Het verschil in afstand heeft te maken met de hoogte van het Colosseum, waar het gebouw hoger is staan de hekken verder weg. De restauratie van een van de meest bezochte toeristische attracties van Italië gaat ongeveer 27 miljoen euro kosten en wordt betaald door Diego Della Valle. Hij heeft het schoenen merk Tod’s opgezet en daar heel rijk mee geworden. Deze restauratie is de grootste in 70 jaar en gaat waarschijnlijk 2 jaar duren. Ze gaan in verschillende stukken renoveren zodat het monument wel open blijft voor publiek.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.