Kerstman wacht op klanten

Voor je kerstinkopen kun je ook naar het thuisland van de kerstman, Finland, gaan.

In het thuisland van de Kerstman, Finland, wacht de kerstman op je voor je inkopen. Wij weten dat hij het niet meer voor je doet maar hij wil graag dat je naar zijn land komt om je cadeautjes te kopen. Daarom hebben ze veel verschillende kerstactiviteiten in de maand december. In de drie grote steden Helsinki, Turku en Tampere zijn kerstmarkten met lokale lekkernijen, handwerk, keramiek, juwelen en andere accessoires. En er is meer te doen. Als de kathedraal in Turku op kerstavond middernacht slaat wordt de ‘Vrede van Kerst’ verklaard zowel in het Fins als in het Zweeds. Dit ritueel bestaat al sinds 1320 en een belangrijk onderdeel van de Finse kerstviering. Helsinki heeft meerdere kerstmarkten, de populairste in de Finse hoofdstad is St. Thomas. Daarnaast is in het centrum op Railway square een schaatsbaan. In Tempre vind je naast een kerstmarkt ook een stukje geschiedenis, ze hebben namelijk een Spionage Museum en het Lenin Museum, waar Lenin en Stalin elkaar voor het eerst zouden hebben ontmoet.

Genoeg plaatsen om je kerstinkopen te doen dus in het land van de kerstman. En als je er dan toch bent kun je de man zelf ook nog ontmoeten. Daarvoor ga je naar Santa Claus Village. Voor meer informatie over kerst in Helsinki ga je naar de website.

Sfeerimpressie van Kerst in Finland:

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.