Kerstmarkten in de Ardennen

Kerstmarkten in de Ardennen 9

Tijdens de kerstperiode zijn er kerstmarkten in de Ardennen, ook kastel Modave wordt in kerstsfeer gebracht. foto: kasteel Modave.

In december hebben veel plaatsen weer een kerstmarkt, ook in België blijven ze niet achter. In de stede Luiken en Namen in de Ardennen hebben ze een kerstmarkt in hun centrum. Hier kun je cadeautjes kopen, lokale producten eten en alvast in de kerstsfeer komen. De kerstmarkt in Luik is met 25 jaar de oudste van Belgie. De markt heeft zo’n 200 chalets op de Place St. Lambert en de Place du Marché. Vanwege de grote heet de kerstmarkt in Luik het Kerstdorp of in het Frans Village de Noël. Het Kerstdorp heeft een eigen burgemeester en dorpsraad. Zij zorgen voor vermaak in het weekend. Je kan ook schaatsen als je de kerstmarkt bezoekt, op de Place de la Cathédrale is een overdekte ijsbaan. De kerstmarkt is van vrijdag 30 november tot zondag 30 december. Voor meer informatie ga je naar de website.

De kerstmarkt in Namen is kleiner dan die van Luik maar biedt weer hele andere dingen. De markt bestaat uit ongeveer 100 chalets , die staan op de Place d’Armes, Rue de Fer en Le Grognon. Bij de stalletjes vind je lokale producten zoals speciale jamsoorten of mosterd van Bister. Elk weekend zijn er optredens van groepen die Naamse folklore brengen. Daarnaast zijn er ook concerten van bands in het chalet Le Repère de Rennes op de Place d’Armes. De kerstmarkt is van vrijdag 30 november tot maandag 31 december. Voor meer informatie ga je naar de website.

Ook in het kasteel Modave wordt kerst gevierd. Van 8 december tot 6 januari 2013 worden de vertrekken van het kasteel van Modave in kerstsfeer aangekleed. Dit jaar is het thema ‘Kerst in de wereld’. Terwijl je van vertrek naar vertrek loopt, reis je van het ene land naar het andere. Het kasteel Modave ligt ten zuiden van Huy. Misschien brengt de kerstversiering in kasteel Modave je nog op een idee voor in huis. Voor meer informatie ga je naar de website.

Voor meer informatie over kerst in België ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.