KLM wil duurzamer taxiën

KLM wil duurzamer taxiën 9

KLM wil vliegtuigen voorzien van een elektronisch apparaat zodat ze niet meer taxiën met de motoren.

KLM wil in de toekomst overstappen op elektrisch taxiën. Op dit moment doen de vliegtuigen dit nog op hun motor. Sinds de polderbaan er ligt klagen veel mensen erover dat het taxiën zo lang duurt, namelijke 15 min. Daarnaast kost het ook veel brandstof en het is ook slecht voor het milieu. Veel piloten rijden op een motor terug naar Schiphol maar als het toestel vol met brandstof is en moet vertrekken is het te zwaar en moeten er twee motoren draaien. Als er straks een elektrisch systeem komt kunnen de piloten de motoren uitlaten. Dit scheelt niet alleen veel brandstof, voor Boeing 737 200.000 liter per jaar, maar het is ook stiller, schoner, veiliger en sneller. Het systeem is er alleen nog lang niet. Het bedrijf waarmee Schiphol waarschijnlijk in zee gaat begint volgend jaar met het testen van een elektronisch systeem. Als ze dit systeem kiezen moet Boeing het apparaat nog certificeren. Maar volgens Schiphol is elektrisch taxiën de toekomst.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.