Londen viert 150 jaar ‘tube’


De London Underground is de oudste ter wereld en viert komend jaar zijn 150ste verjaardag. Op 10 Januari 1863, werd het eerste deel van de metrolijn tussen Paddington en Farringdon Street geopend. Vandaag de dag telt Londen elf metrolijnen en wordt dagelijks door 3,2 miljoen passagiers gebruikt. Al sinds 1890 is de Londense metro beter bekend als de ‘tube’. In 1908 ontwierp Harold Stabler het ondertussen wereldberoemde logo van de London Underground met de rode cirkel en de horizontale blauwe balk. In het kader van de 150ste verjaardag organiseert Transport For London in samenwerking met het London Transport Museum komend jaar diverse evenementen. De goedkoopste en snelste manier om gebruik te maken van het Londense metronetwerk is met de Oyster Card, voor bezoekers te koop via www.visitbritainshop.com

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.