Maand lang Magisch Maastricht

Maand lang Magisch Maastricht 9

Het centrum van Maastricht in kerstsferen. Foto: PR/Johannes Timmermans


December is toch al een van de leukste maanden van het jaar. Wie dan naar het zuiden van ons land afreist kan iets extra’s aan dat gevoel toevoegen. Het fonkelt, het straalt, het sprankelt: de gehele stad Maastricht staat namelijk van vrijdag 30 november t/m dinsdag 1 januari 2013 onder de betovering van ‘Magisch Maastricht’. Talrijke lichtjes in de bomen, prachtige guirlandes van straat tot straat en kerstklanken op bijna elke hoek. Het historische stadscentrum van Maastricht is als een heuse adventskalender, achter elk klein venster vindt de bezoeker wel een speciaal cadeautje. Vrijdag 30 november om 17:00 uur zal het officiële startschot worden gegeven voor dit kerst- en winterevenement. Na het openingswoord van burgemeester Onno Hoes zal een show losbarsten op het Vrijthof, verzorgd door Opera Zuid met o.a. Marco Bakker, Martijn Sanders, de Limburgse stersopraan Kim Savelsbergh en Opleiding Dans Maastricht.

De pleinen, cafés, winkels en hofjes in Maastricht staan in ieder geval bol van winterse activiteiten. Zo is er te genieten van schaatsplezier op het Vrijthof, zijn de surprises in het Jekerkwartier te bewonderen, kunnen bezoekers sfeervolle markten afstruinen voor leuke cadeaus en delicatessen voor het (kerst)diner of een wens hangen in de Wensboom bij de Vrijthofstraatjes (Café de Poort). Ze kunnen op bezoek bij de Kerstman of deelnemen aan het Magisch Cultuur Festival. Kijk voor een compleet overzicht op www.magischmaastricht.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.