Mexico haalt record aantal toeristen

Veel toeristen in Mexico gaan langs bij een van de Maya ruïnes die je in het hele land vindt.

Het lijkt erop dat Mexico dit jaar een record aantal vakantiegangers kan verwelkomen. Ze verwachten dat er dit jaar 24,7 miljoen mensen op vakantie gaan in het Noord-Amerikaanse land. Normaal gesproken komen de meeste mensen die op vakantie gaan in Mexico uit Amerika maar het aantal andere buitenlanders is dit jaar erg gestegen. In 2011 werd Mexico door 23,4 miljoen toeristen bezocht. De stijging van 1,3 miljoen is goed nieuws voor het land, omdat toerisme bijna tien procent van het bruto binnenlands product uitmaakt. De Amerikanen maken nog steeds het grootste deel uit van de vakantiegangers maar er komen ook steeds meer bezoekers uit Rusland, Brazilië en Peru. Veel toeristen bezoeken Mexico om het schiereiland Yucatán en de badplaatsen Playa del Carmen en Cancún. Daarnaast is hun hoofdstad, Mexico-stad, een van de grootste steden ter wereld met 8,8 miljoen inwoners. De stad is ook de grootste hooggelegen stad en bevindt zich 2240 meter boven de zeespiegel. Een andere reden waarom veel mensen naar Mexico gaan is de indianen geschiedenis. De officiële taal is spaans maar 7,1% van de bevolking heeft een indiaanse taal als moedertaal. De meeste toeristen gaan naar Mexico in de zomermaanden juli en augustus. Ook rond Kerst en Oud en Nieuw trekt het land veel vakantiegangers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.