Natuurmonumenten maakt het bos vrolijker


Waarschuwing: Als u binnenkort in het bos wandelt kan het gebeuren dat her en der vrolijk gekleurde Lego-vogelhuisjes in de bomen hangen. Natuurmonumenten nodigt op zondag 25 november kinderen uit die bij Legoworld de mooiste vogelhuisjes van lego bouwden om hun werk te komen ophangen. Bont van kleur, ingenieus in elkaar gezet en hypermodern, de lego huisjes zijn de trots van 21 kinderen, afkomstig uit heel Nederland. De huisjes worden opgehangen in het echte bos.

Samen met hun ouders gaan de kinderen de vogelhuisjes in de bossen van ’s-Graveland een plekje geven. De huisjes zijn door boswachters in elkaar gelijmd en winterklaar gemaakt. Bomen die normaal in de winter kaal ogen, worden opgesierd met de kleurrijke huisjes. ,,We hopen natuurlijk dat vogels in de winter beschutting vinden in deze bijzondere huisjes en dat ze er in de lente zelfs hun kroost gaan uitbroeden”, vertelt boswachter Adri Westland. ,,Daar gaan we ook extra op letten.” Met het ophangen van de vogelhuisjes wordt ook het startsein gegeven voor de Wilde Buiten Dagen. Tijdens de wintereditie van dit seizoensevenement helpen kinderen de vogels de winter door te komen.

Natuurmonumenten is een natuurorganisatie met ruim 730.000 leden. Samen zorgen ze voor natuur in Nederland. Vooral kinderen spelen een belangrijke rol. Ze maken daarom deel uit van OERRR. In anderhalve maand hebben 60.000 kinderen zich opgegeven voor het initiatief. Met OERRR wil de natuurorganisatie kinderen met hun ouders, vriendjes en grootouders meer buiten laten spelen in de natuur. Kinderen die zich aanmelden krijgen kosteloos kaarten van OERRR toegestuurd met allerlei leuke buitenactiviteiten. Zij ontvangen binnenkort de winterkaarten.

De wintereditie van de Wilde Buiten Dagen duurt tot eind januari 2013. Thema is ‘vette vogels’ waarvoor kinderen cupcakes voor de vogels maken, vetbollen en andere vogelsnacks. De Wilde Buiten Dagen vinden plaats op diverse locaties in het land.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.