Nederlanders ook op vakantie tijdens crisis

Nederlanders ook op vakantie tijdens crisis 9

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse vakantieganger nog steeds op vakantie gaat ondanks de crisis.

Dit jaar gingen Nederlanders op 37 miljoen vakanties. Hiervan werden er 18,1 miljoen vakanties in eigen land doorgebracht en zo’n 18,6 miljoen vakanties in het buitenland. In vergelijking met vorig jaar is dat een lichte stijging. Hierin is de crisis niet terug te zien. Wat wel opvallend is dat Nederlanders 16 miljard euro besteden aan hun vakanties, dit is een daling in uitgaven aan reis en verblijf in vergelijking met vorig jaar. We gaan dus nog wel op vakantie maar geven minder uit.

Het aantal Nederlanders dat voor een vakantie in eigen land kiest is met 400.000 gestegen. Als we in Nederland op vakantie gaan kiezen we het liefst voor de kust. De Noordzeebadplaatsen zijn de populairste regio in eigen land, het aantal vakanties steeg met 5% naar 2,3 miljoen. Er gingen ook meer mensen naar de Veluwe met een stijging van +11% en 2,1 miljoen vakanties staan ze op de tweede plaats. De Groningse, Friese en Drentse natuur staat op de derde plaats met bijna 2 miljoen vakanties.

Als we naar het buitenland gaan kiezen we voor onze buren. Duitsland staat op nummer 1 van buitenlandse vakantiebestemmingen met 3,4 miljoen vakanties, dit zijn er 2 procent meer dan 2011. Frankrijk staat nog steeds op nummer 2 met 2,8 miljoen maar zag het aantal vakanties dalen met 5%. België is derde met ruim 1,8 miljoen vakanties.

De gemiddelde reissom (dit zijn vooruitbetaalde bedragen voor accommodatie en/of vervoer) was afgelopen vakantiejaar 286 euro per persoon per vakantie dit is 3 procent minder dan vorig jaar. In totaal gaven Nederlanders 16 miljard euro uit aan hun vakantie in 2012. Hier ging 2,8 miljard naar binnenlandse vakanties en 12,9 miljard naar buitenlandse vakanties. Dit blijkt uit onderzoek het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.