Nederlandse kust nog steeds populair

Veel Nederlanders en Buitenlanders kiezen voor een kustvakantie aan de Nederlandse kust.

Er komen nog steeds veel toeristen naar de Nederlandse kust. Vorig jaar hebben alle toeristen bij elkaar ruim 1 miljard euro besteed in de kuststreken. Er kwamen 1,75 miljoen toeristen uit het buitenland vakantie vieren aan de kust en 3 miljoen Nederlanders brachten een kustvakantie door in eigen land. De Nederlandse kust is vooral populair onder Belgen en Duitsers, al staan de Duitsers al jaren op nummer 1. Ook in 2011 kwamen vanuit het buitenland de meeste Duitsers, in totaal 1,3 miljoen. Toch wint de Nederlandse kust ook aan populariteit in België. De laatste 10 jaar is het aantal Belgen dat voor een kustvakantie naar Nederland komt verdubbeld, van 110.000 in 2001 naar 250.000 in 2011. Dit blijkt uit cijfers van Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.