Nieuwe fietsroutes in Noord Frankrijk

Er zijn 3 nieuwe fietsroutes in Normandië waarmee je het Franse landschap kan verkennen.

Normandië is helemaal niet zo ver van Nederland en als het weer een beetje meezit kun je er mooi fietsen. Er zijn nu drie nieuwe themaroutes bij voor iedereen die op fietsvakantie wil in de streek. Je kan bijvoorbeeld beginnen met een tocht in Parijs.  Deze route “Groots fietsen” gaat van Parijs naar de Mont Saint-Michel en is 420 km. Als je deze route fietst kom je veel van de culturele hoogtepunten van Frankrijk tegen. Je ziet de Eiffeltoren, Versailles, de kathedraal van Chartres, de baai en Mont Saint-Michel. Daarnaast zie je veel van het Noord Franse landschap zo kom jedoor boomgaarden, de watervallen van Mortain en de vallei van de Sélune en je fiets door dorpjes als Barenton en Ducey. De tocht eindigt bij de baai van  Saint-Michel. Voor meer informatie over deze route ga je naar de website.

Een andere nieuwe route leidt je van de landingsstranden naar de Mont Saint-Michel en is 230 km. Deze nieuwe fietsroute verbindt de landingsstranden uit de Tweede Wereldoorlog met de Mont Saint-Michel. Je kan op 2 verschillende punten starten: ‘Utah Beach’ in het departement Manche en ‘Gold Beach’ in de Calvados. Als je de route fiets kom je langs Carentan, een belangrijk punt in de geschiedenis van de slag om Normandië , de moerassen van Cotentin, de watervallen van Mortain, en de Roche de Ham in de vallei van de Vire. Voor meer informatie vind je op de website.

Voor de laatste nieuwe route ga je nog een keer de grens over. Naast dat je door het Franse land fiets maak je ook een uitstapje naar het Engelse eiland Jersey. Dit eiland ligt aan de Franse kust. De Petit Tour de Manche zoals de route heet is 470 km. De Europese fietsroute Cycle West verbindt Bretagne met de Engelse zuidkust. Het onderdeel “Petit tour de Manche” begint in de baai van Saint-Michel en loopt via de haven van Cherbourg, de moerassen van Cotentin, langs de middeleeuwse kastelen van Bricquebec en Saint-Sauveur-Le-Vicomte en je maakt een uitstapje naar het eilandje Jersey. Een route over autoloze ‘groene wegen’, makkelijk begaanbaar en midden in de natuur. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.