Nieuwe wandelapp voor Zwitserland

Met de winterwandel app vindt je de 36 mooiste wandelroutes van Zwitserland.

Steeds meer mensen gaan niet naar wintersportgebieden om te skien maar om te wandelen. De afgelopen 5 jaar gingen 30% van de vakantiegangers winterwandelen. Dat zijn 150.000 mensen van de 1 miljoen Nederlanders die op wintersport gaan. Om het makkelijker te maken om een mooie wandelroute te vinden heeft Zwitserland daarom een winterwandel app ontwikkeld. Hierop staan 36 van de mooiste winterwandelroutes van het land, ook heeft de app topografische kaarten en informatie over de wandelroutes.

Door het hele land ligt meer dan 5100 kilometer aan winterwandelpaden: elke wintersportplaats heeft wel één of meer routes. Met de ‘Swiss Winter Hike app’ heeft Zwitserland Toerisme de mooiste routes in kaart gebracht. Op een topografische kaart kun je met de GPS-functie precies terugzien waar je je op dat moment bevindt en hoe lang de tocht nog duurt. De moeilijkheidsgraad, het hoogteprofiel en de tijdsduur staan ook in de app. Daarnaast kun je zien waar in de buurt bergrestaurants zijn en hoe je daar moet komen.

De app is gratis te downloaden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.