Ook dit is Drenthe…

Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


Vanuit de druilerige Drentse mist doken in Emmen vanmorgen twee neushoorns op die elkaar achterna zaten. In Dierenpark Emmen maakte het jonge neushoornvrouwtje Zahra op ruw wijze kennis met Kusini, de mannetjesneushoorn. In de vroege ochtend kwamen eerst de drie vrouwelijke neushoorns een mistige Afrika-savanne op, vrijwel onmiddellijk gevolgd door Kusini. Zahra trok direct zijn aandacht en binnen de kortste keren denderden de twee neushoorns over de savanne. Luid brullend achtervolgde Kusini Zahra lange tijd en heeft daarbij grote indruk op haar gemaakt. Na een half uur gebrul en gedraaf keerde de rust enigszins terug, maar regelmatig vindt er nog een achtervolging plaats. Als Kusini maar in Zahra’s buurt komt, maakt zij dat ze heel snel wegkomt. Andere savannedieren bleven vandaag op stal om botsingen met ruziënde neushoorns te vermijden. De verzorgers hielden de neushoorns de hele dag nauwlettend in de gaten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.