Opening van de Silvretta Arena voor wintersport

De Silvretta Arena opent het seizoen met een concert van Luca Hänni, winnaar van ‘Deutschland sucht den Superstar 2012’.

De Silvretta Arena Samnaun/Ischgl (1700-2875 m) is met 238 kilometer piste op de Alp Trida en Idalp het grootste skigebied in de Oost-Alpen. Samnaun is een wintersportregio in Zwitserland vlakbij de Oostenrijkse grens. Het seizoen begint daar op 23 november als de bergbanen Samnaun de liften in de Silvretta Arena openen. Dit vieren ze met een gratis concert van  Luca Hänni op 24 november. Hänni is de winnaar van ‘Deutschland sucht den Superstar 2012’. Het openluchtconcert bij Musella in het dorpscentrum van Samnaun begint om 17.00 uur. Om 13.00 uur heeft hij in Restaurant Alp Trida een handtekeningensessie. De Silvretta Arena heeft 43 liften en bijzonder is dat ze Europa’s hoogst gelegen belastingvrije winkels hebben. Daarnaast kun je gratis parkeren op de openbare parkings.

Het nabij gelegen Scuol opent zijn liften op 8 december, en daarmee start ook het wintersportseizoen daar. Scuol ligt in de buurt van Samnaun alleen dan aan de Italiaanse grens. De 80 kilometer piste tussen de 1250 en 2785 meter bereik je eenvoudig vanuit Scuol met de gondel of met de stoeltjeslift vanuit Ftan. Het is een allround skigebied dat vooral geschikt is voor families. Toch zijn er gevorderden die de kleinschaligheid van de Motta Naluns waarderen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Om vast in de winterstemming te komen, een sfeervideo van het gebied in Zwitserland:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.