Origineel Delfts Blauw in Amsterdam

Origineel Delfts Blauw in Amsterdam 9

In de Munttoren in Amsterdam opent vandaag de nieuwe attractie de Royal Delft Experience Amsterdam.

Vandaag opent in de Munttoren de Royal Delft Experience Amsterdam. Deze nieuwe attractie laat je de geschiedenis en het productieproces van handgemaakt Delfts Blauw zien. Er zijn Multimediale presentaties, een demonstratie van een meester-schilder en een rondleiding door de historische Munttoren. De Royal Delft Experience Amsterdam is het ‘zusje’ van de in mei van dit jaar geopende Experience in Delft en is vooral voor toeristen die wel naar Amsterdam gaan maar niet in Delft komen.  Het is een verkorte versie van de originele Experience. In Delft is er ook een bezoek aan de werkplaats en verschillende thematische kamers, waaronder de Eetkamer van Vermeer en de Koninklijke Schatkamer.

Royal Delft heeft samen met Heinen Delftware, tevens eigenaar van de winkel in de Munttoren, het idee voor de Royal Delft Experience in Amsterdam bedacht.Henk Schouten, CEO Royal Delft: “Ik vind het belangrijk dat het eeuwenoude ambacht bewaard blijft. Met de ‘dependance’ in Amsterdam kunnen we nog meer liefhebbers het unieke verhaal van Delfts Blauw laten ‘beleven’. De Royal Delft Experience maakt Delfts Blauw hiermee aantrekkelijker en toegankelijker voor een breed publiek.”

De Royal Delft Experience Amsterdam is geopend van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur, van 1 april tot 1 november tot 20.00 uur. Reserveren wordt geadviseerd. Een kaartje kost 5 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.