Pakjescentrum in Utrecht


Direct na zijn aankomst in Roermond laat Sinterklaas een delegatie Zwarte Pieten afreizen naar Utrecht. Daar heeft hij een voor iedereen te bezoeken pakjesatelier ingericht. Want na het succes van de eerste Pop-up Expo in Hoog Catharijne, onder het motto ‘Art meets Shopping’, vindt op zondag 18 november de opening plaats van de tweede Pop-up Expo in Utrecht. Vanaf die dag kan het winkelend publiek de ‘Pakjeskamer van Sinterklaas’ dagelijks komen bezichtigen. Op specifieke data is het zelfs mogelijk om inpakpieten aan het werk te zien. Dit concept is een initiatief van Toerisme Utrecht, Musea Utrecht, Corio en de Belangenvereniging van Hoog Catharijne en is t/m 5 december te zien.

De nieuwe Pop-Up Expo is gevestigd in Hoog Catharijne, waar wekelijks zo’n 500.000 mensen passeren. Nadat de intocht van Sinterklaas heeft plaatsgevonden wordt een dag later ‘De pakjeskamer van Sinterklaas’ geopend in een winkelpand tegenover de Media Markt. Deze tijdelijke tentoonstelling is door Museum Catharijneconvent vormgegeven en is de gehele Sinterklaasperiode te bezichtigen zijn. Op 24, 25, 29 november, 1 en 2 december is het zelfs mogelijk zijn om bij de expo naar binnen te stappen en echte Inpakpieten van dichtbij aan het werk te zien. Sinterklaas logeert dit jaar wederom in Museum Catharijneconvent, waar ‘Het Huis van Sinterklaas’ van 18 november tot en met 5 december te bezoeken is.

De Pop-Up Expo ‘De Pakjeskamer van Sinterklaas’ is onderdeel van Winter Utrecht, een nieuw initiatief waarin alle winterevenementen in Utrecht samenwerken. Zo wordt het grote aanbod van uiteenlopende activiteiten, vanaf Sint Maarten tot aan de Nieuwjaarsduik, gepresenteerd middels één duidelijk programma. Meer informatie is vanaf vandaag bekend op www.winter-utrecht.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.