Paralympische zwemster opent glijbaan

In Centerparcs in Elveden is een nieuwe attractie geopend, de Tropische Cycloon.

In Engeland hebben ze ook de bekende Centerparcs. In het park in Elveden hebben ze een nieuwe waterattractie gebouwd. Deze unieke attractie is vandaag geopend voor publiek maar gister al uitgeprobeerd door de Britse Ellie Simmonds. Zij heeft als zwemster meegedaan aan de paralympische spelen en won daarbij 2 keer goud. De attractie is ’s werelds eerste Tropische Cycloon. De inspiratie voor de attractie komt van drie verschillende werelddelen. De Tropische Cycloon, zoals de attractie heet, brengt voor het eerst 2 verschillende attracties samen namelijk de Tornado and the Behemoth Bowl. Je gaat met speciaal ontworpen rafts in de vorm van een klaver naar beneden. De Tropische Cycloon moet je idee geven dat met grote snelheid aan het raften bent op de Zambezi rivier, vervolgens ga je door een draaikolk die je kan vergelijken met de draaikolk van Japan’s Naruto en dan val je met een vaart naar bedenden van de glijbaan die doet denken aan een val van de Zuid-Amerikaans Iguazu Falls. De glijbaan is 18 meter hoog en kan 12 raften per minuut hebben. Op een raft die de baan afgaat heb je een gemiddelde snelheid van 50 km/u. De bouw van deze nieuwe attractie heeft het park 4 miljoen pond gekost.

De nieuwe Tropische Cycloon:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.