Reizen met de ervaring van je vrienden

Een profiel op Zetrip geeft een een infographic met alle plaatsen waar jij en je vrienden geweest zijn.

Er is een nieuwe website die reizen en social media met elkaar combineert. Met Zetrip kun je zien waar je Facebook vrienden op vakantie zijn geweest en de foto’s bekijken die ze daar gemaakt hebben. De bedenker van de website, Edouard Tabet, kwam op het idee toen hij vorig jaar een reis naar de Galapagoseilanden plande. Hij was benieuwd of vrienden van hem hier al eens geweest waren. Via Facebook bleek dit moeilijk te vinden omdat je apart naar het profiel van die vriend moet, met een gemiddelde van 150 Facebook vrienden kan dat even duren. Daarom heeft hij deze website ontwikkeld. Toen de website eenmaal in gebruik was kwam hij erachter dat een paar van zijn vrienden daar inderdaad geweest waren en foto’s op facebook gezet hadden. Hij vond op deze manier een gat in de markt. Met de app hoopt hij mensen aan te moedigen om naar nieuwe plaatsen te reizen, omdat mensen vaak naar het advies van hun vrienden luisteren.

Op de website kun je vakantiefoto’s van je vrienden zien, daarnaast is er een kaart waar je kunt zien waar je vrienden heen geweest zijn. Als je dan op een bepaalde plaats klikt kun je zien welke vrienden daar geweest zijn. Daarnaast heeft de website een infographic waar verschillende reisdetails van al je vrienden staan uitgelegd. Welke landen hebben je vrienden het meest bezocht en wie zijn de meest actieve reizigers. Deze functie maakt deze website uniek in vergelijking met andere websites die reizen en social media met elkaar combineren.

Wil je zelf een Zetrip aanmaken of wil je meer informatie? Ga dan naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.