Sinterklaas slaapt in het Muiderslot

Sinterklaas komt in december een weekeind op het Muiderslot slapen

Sinterklaas wil ook wel eens slapen in een echt kasteel, daarom slaapt hij op 1 en 2 december op het Muiderslot. In dat weekeind kunnen kinderen langskomen in de slotkapel voor een handje of om op de foto te gaan met Sinterklaas. Daarnaast kunnen de kleintjes ook een kijkje nemen in het slaapvertrek van de Sint. En er is geen Sinterklaas zonder Zwarte Pieten. Je kan in de postkamer je tekeningen voor de Sint afgeven aan de Zwarte Pieten. Op het Slotplein staan twee Pieten die druk
zijn met pakjes in de weer zijn en in de bakkerij van het kasteel worden pepernoten gebakken door twee Bakpieten. In de werkkamer van misschien wel de bekendste bewoner van het kasteel, schrijver/dichter P.C. Hooft, kun je meeschrijven aan het langste Sinterklaasgedicht.

Je kan op een bijzondere manier bij het Muiderslot komen, namelijk met de Pakjesboot.  Je vaart vanaf IJburg naar het Muiderslot. Speciaal op 1 en 2 december vaart de boot met Zwarte Pieten om 11.00 uur en om 13.30 uur vanaf de haven aan de Krijn Taconiskade. Op de steiger van het Muiderslot wordt de boot opgewacht door een Zwarte Piet die je meeneemt naar het kasteel. Als je mee wil varen moet je van tevoren online kaartjes kopen, dit kan via de website. Wil je meer informatie ga dan hier heen.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.