Top 10 dingen te doen op Barbados

Top 10 dingen te doen op Barbados 8

Op Barbados kun je naar een van de 60 stranden gaan zoals Bottom Bay.

Barbados is een bekend eiland in de Caribbean. Het eiland staat bekend om zijn relaxte sfeer maar er is verder niet echt bekend wat er te doen is. Daarom heeft Elke Dag Vakantie een top 10 voor je gemaakt.

1. Ervaar de Bajan way of living
Barbados is een veilig land dat je op eigen initiatief kan ontdekken. De locale cultuur, de Bajan cultuur, kun je ondervinden als je op het eiland ben. Je kan persoonlijk les krijgen van de uitvinders van het goede leven. Barbados noemen ze ook wel het eiland van en voor de levensgenieter,

2. Neem een kijkje in de Concorde
Op Barbados staat nog een Concorde van British Airways, die vroeger de jetset in 4 uur van Londen naar Barbados bracht. In de Concorde Barbados Experience, dat naast het vliegveld ligt, kun je het toestel bekijken van binnen en van buiten.

3. Ontdek de onderwaterwereld
Op Barbados is een onderzeeër die tot 50 meter diepte gaat, zo kun je zien wat er op de bodem van de zee gebeurd. Er kan ook worden getrouwd in de submarine en er is de mogelijkheid om ’s nachts de onderwaterwereld te ontdekken.

4. Verken Barbados per segway
Op de segway is het mogelijk om de noordoostelijke kant van het eiland te verkennen door het groene landschap heen en met een uitzicht over de kustlijn van de Atlantische Oceaan.

5. Zie Barbados op grote hoogte
Je kan Barbados van een andere manier zien, via kabels door de boomtoppen. Het bevindt zich in de zogeheten Jack-in-the-box gully dat een van de meest fraai beboste delen van Barbados is. De Bajan cable guys zorgen dat er veilig van boomtop naar boomtop geroetsjt kan worden en geven onderweg informatie over het ecosysteem van Barbados.

6. Funfarie
Je kan het eiland verkennen met een race over het eiland in mini mokes. Onderweg moeten er vragen beantwoord worden. De meeste vragen kunnen alleen beantwoord worden door de locals en zij zijn meestal bereid om te helpen. Het is een manier om de mensen en het eiland te leren kennen.

7. Snorkelen met zeeschildpadden
Met een catamaran cruise heb je de mogelijkheid om te snorkelen met zeeschildpadden. Hoewel dat laatste niet kan worden gegarandeerd, aangezien het dieren zijn. In het geval dat de schildpadden zich niet laten zien is het nog steeds een dagje uit waarbij de westkust van Barbados, ook wel de Platinum coast genoemd, ontdekt kan worden vanaf het water.

8. Oistins Fish Fry
Lokale lekkernijen als cou-cou en de flying fish zijn niet te missen op Barbados. Dit kan dan ook het best op vrijdagavond in Oistins, het vissersdorpje van Barbados. Alle locals komen hier bijeen en genieten van live muziek, rum en vers gevangen vis.

9. Zie alle 60 stranden
Barbados heeft meer dan 60 stranden en zijn allemaal voor iedereen toegankelijk. De westkust staat bekend om haar witte stranden en de blauwe Caribische Zee. De oostkust is wat rotsachtiger en ruiger dankzij de ligging aan de Atlantische Oceaan. Zwemmen wordt hier afgeraden, maar je kunt er wel goed surfen.

10. Trouwen op Barbados
Of het nu al maanden van tevoren is gepland of het een spontane actie is, op Barbados is trouwen makkelijk. Niet alleen kan er op bijna elke mogelijke plek worden getrouwd, er is ook weinig papierwerk voor nodig.

Voor meer informatie over Barbados ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.