Top 10 steden voor je kerstinkopen

Londen is de populairste stad om kerstinkopen te doen.

Tijdens de kerstperiode gaan veel mensen op stedentrip om hun kerstinkopen te doen. Maar wat zijn de beste steden om naar toe te gaan als je leuke cadeautjes zoekt? Hier is een top 10 van de beste steden om te gaan kerstshoppen:

1. Londen
Het enorme winkelaanbod, de gezellige sfeer,  veel hotels en het goede openbaar vervoer maken de Engelse hoofdstad populair.

2. Keulen
De Duitse stad is met de auto en per trein goed bereikbaar. Daarnaast heeft de stad een mooie binnenstad en een gevarieerd winkelaanbod. Als Londen net even te ver is kun je kiezen voor Keulen.

3. Brussel
De Belgische stad heeft kerstmarkten rondom de Grote Markt en winkelstraten of winkelcentra. Genoeg plekken dus om een geschikt cadeautje te vinden. Parkeren kan wel moeilijk zijn, maar in welke stad is dat niet zo?

4. Praag
De binnenstad van de Tsjechische hoofdstad is een mooi decor voor een weekeind kerstshoppen. Met een goedkope vliegticket en een hotelaanbieding is Praag goed te doen.

5. Birmingham
De tweede stad van Engeland heeft verschillende grote winkelcentra en veel winkelstraten. Een goede stad om je kerstinkopen te doen als je eens wat anders dan Londen wil.

6. Antwerpen
Antwerpen staat al bekend als een stad waar je goed kan winkelen dus dit maakt de havenstad geschikt voor een weekeindje kerstshoppen. De Meir, omringende winkelstraten en kerstmarkten zorgen ervoor dat je je kerstinkopen wel kan doen.

7. Breda
De stad heeft een breed winkelaanbod in een gezellige binnenstad. Daarnaast is de stad goed te bereiken en hoef je niet een heel weekeind weg voor je aankopen maar kun je het in een dag doen.

8. Lille
De Noord-Franse stad Lille staat bekend als dé kerstmarktstad van Noord-Frankrijk. Door de verschillende winkelgebieden in- en om de stad, de goede bereikbaarheid en het gevarieerde aanbod kun je hier ook terecht voor al je kerstinkopen.

9. Parijs
In de Franse hoofdstad vind je de meeste hotels, winkels, boetiekjes en andere plekken om te winkelen. De hoge prijzen en de drukte zorgen ervoor dat de stad op nummer 9 staat.

10. Düsseldorf / Oberhausen
Deze twee Duitse steden hebben allebei evenveel stemmen gekregen en staan dus samen op nummer 10. Düsseldorf heeft de Königsallee en andere bekende winkelstraten waardoor het goed winkelen is.
Het iets noorderlijker gelegen Oberhausen is vooral bekend vanwege CentrO, dat met 70.000m2 één van Europa’s grootste overdekte winkelcentra is. Met name de bereikbaarheid, de sfeer en het gevarieerde winkelaanbod maakt beide steden populair.

De reiswebsite heeft een onderzoek gedaan onder 1.000 bezoekers naar hun favoriete kerstshopstad.

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.