Top 5 van Kenia

Lake Nakuru is een meer in Kenia waar heel veel flamingo’s samenkomen.

Kenia is een land met veel tegenstellingen. Je hebt er eeuwige sneeuw, stranden, regenwouden, savannes en de meren. Wij hebben een top 5 van dingen die leuk zijn om te gaan doen en zien in Kenia.

1. Lake Nakuru
Lake Nakuru staat bekend om haar natuurlijke schoonheid. Dankzij de (on)diepte van het meer komen hier duizenden flamingo’s en nog 500 andere vogelsoorten. Het meer is ook wel bekend van de foto’s die hiervan gemaakt worden. Het meer ligt in Centraal-Kenia en staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook heeft het zijn eigen nationaal park genaamd Lake Nakuru.

2. Mount Kenya
Mount Kenya is een uitgestorven vulkaan en met zijn 5199 meter de hoogste berg in Kenia. Het is ook na de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. Op de top ligt eeuwige sneeuw en de hellingen zijn bedekt met bossen met talloze planten- en diersoorten. Het gebied rond de berg is een nationaal park en sinds 1997 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

3. Malindi
Malindi is na Mombasa de grootste kustplaats van Kenia. De stad ligt aan de Malindi Bay in de Keniaanse provincie Pwani. Er zijn hier wit zand stranden en de temperaturen zijn hier doorgaans tussen de 22 en de 28 graden. Daarnaast kun je er diepzeeduiken en de onderwaterwereld van dichtbij bekijken.

4. Lewa Wildlife Conservancy
Dit reservaat in Kenia is ontstaan in 1920 en er zijn veel beschermde diersoorten, zoals de witte neushoorn en de Grèvyzebra. Als je hierheen gaat kun je op dag- en nachtsafari’s onder leiding van een deskundige gids.

5. Kakamega Forest NP
Dit is een 230 km² groot regenwoud met veel verschillende eeuwenoude bomen en orchideeën. Het is enige overgebleven tropisch regenwoud in het westen van Kenia. Ook hier zijn verschillende vogels, insecten, vlinders en kleine zoogdieren te vinden.

Voor meer informatie over een vakantie in Kenia ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.