Veilig op de piste

Tijdens de wintersport moet je ook aan je veiligheid denken, er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Veiligheid is belangrijk op wintersport. In de Franse wintersportgebieden zijn er verschillende middelen ingezet om wintersporters veilig over de pistes te laten gaan. Zo zijn er in Val Thorens en Les Menuires twee nieuwe parken waar je het DVA systeem kan oefenen. DVA staat voor Avalanche Victim Detector en is van levensbelang voor iedereen die off-piste wil skiën. Als je bedolven raakt onder een lawine zendt het apparaat een signaal uit waardoor reddingsdiensten je kunnen vinden. In de parken kun je oefenen met de veiligheidsregels. Daarnaast kun je oefenen hoe je de pieper, samen met een schep en sneeuwsonde, moet gebruiken. Ook zijn er in verschillende skigebieden skipatrouilles waar skiërs je mee nemen de bergen in en je alles leren over veiligheid. Tijdens de schoolvakanties kan tweemaal per week mee op patrouille. Voor kinderen werd al gebruik gemaakt van de zogenaamde magnetische stick, een systeem waarbij men de beugel van de stoeltjeslift pas kan openen bij aankomst. Les 3 Vallees heeft nu besloten het hele gebied van dit systeem te voorzien.

Voor meer informatie over Frankrijk als wintersport gebied ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.