Vernieuwing in skiregio Kitzbüheler Alpen

Vernieuwing in skiregio Kitzbüheler Alpen 8

De nieuwe Gondellift Hohe Salve in Oostenrijk. Foto: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

In Oostenrijk hebben ze de afgelopen tijd geinversteerd om het grootste skiregio van het land,Kitzbüheler Alpen, klaar te maken voor het wintersport seizoen. Zo is er een nieuw skigebied ‘Ski Juwel’, dit is een fusie van Alpbachtal en Wildschönau. Daarnaast staan er op de 1.000 km piste van de regio nieuwe besneewingsinstallaties, zijn er nieuwe of gemoderniseerde liften in gebruik genomen en is er verlichting voor avondactiviteiten.

Alpbachtal en Wildschönau vormen vanaf komend winterseizoen het wintersportgebied: Ski Juwel. Dankzij een nieuwe gondel tussen beide regio’s, die in december in gebruik wordt genomen, en een nieuwe piste ontstaat een skigebied met in totaal 145 km pistes en 47 liften. Het nieuwe gebied ‘Ski Juwel’ telt in totaal 47 liften en 145 kilometers pistes, waarvan 32 km blauw, 77 km rood, 18 km zwart en 17 km skiroutes.

Deze winter gaat in Kitzbühel de Waldebahn lift open op de Hahnenkamm. De 6-persoons stoeltjeslift vervangt de Walde sleeplift. De 2-persoons Zweitausender stoeltjeslift wordt eveneens vervangen door een 8-persoons stoeltjeslift. Beide liften zijn voorzien van overkapping en stoelverwarming. Daarnaast zijn er op de pistes ‘Familienstreif/Walde’ en de ‘Ganslern’ de kunstmatige besneeuwingsinstallaties uitgebreid. Het hele skigebied van Kitzbüheler Alpen beschikt in totaal over 4.088 sneeuwkanonnen, dit zorgt voor sneeuwzekerheid op 81% van alle pistenkilometers.

In St. Johann in Tirol kan je je eigen skikwaliteiten meten en filmen op het, met 120 meter verlengde, ski cross parcours met SkiMovie-traject. Met je skipas en een persoonlijke code kun je jouw afdaling laten filmen en direct terugkijken. Daarnaast zijn in het skigebied SkiWelt over het hele gebied extra besneewingsinstallies geplaatst. In Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental kan de rodelbaan Astberg-Going voortaan kunstmatig worden besneeuwd. Ook is de baan over de totale lengte van 3,5 km verlicht.

Voor meer informatie over de skiregio Kitzbüheler Alpen ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.