Verrast worden door Frankrijk

Het Franse leven meemaken.


Het Frankrijk Huis start een reisprogramma om op een originele manier haar vakantieadressen en bestemmingen onder de aandacht te brengen. Daarvoor zoekt zij een reporter die tijdens zijn/haar verblijf op een locatie in Frankrijk zal worden gevolgd. Een pilot is deze zomer gemaakt; deze is te zien op het You Tube kanaal van Het Frankrijk Huis. De eerstvolgende filmproductie wordt gepland in maart 2013 in één van de wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Iedereen boven de 30 jaar kan zich opgeven via frankrijkhuis.nl. Inschrijving is mogelijk tot 31 december; de selectieprocedure wordt gecoördineerd door Het Frankrijk Huis in samenwerking met Tafelberg Producties. Meer informatie is te vinden op frankrijkhuis.nl.
De pilot werd gerealiseerd in de Languedoc-Roussillon, met als uitvalsbasis een villa in het luxueuze resort Les Jardins de Saint Benoit, tussen de wijngaarden. De opzet was duidelijk: geen specifieke voorbereiding, geen vooropgezet scenario; het ging om het vangen van de spontane reacties en vastleggen van de ervaringen. Weer, decor en locatie en toeval bepaalden de setting. Missie: als echte vakantieganger dit stukje Zuid Frankrijk ontdekken. Met bezoek aan mystieke abdij, geslenter door authentieke Franse dorpjes, wijnproeverij bij een gepassioneerde wijnboer, rondleiding klooster door monnik-in-witte-jurk en een betoverende wandeling door de vestingstad Carcassonne.

De video is hier onder te bekijken:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.