Vijf tips voor ultieme kerst in Engeland

Vijf tips voor ultieme kerst in Engeland 9

Het Hever Castle in de wintertijd.


Dickens, punch, sneeuw, open haard, Christmas Carols. Hoe kerstig wil je het hebben? Engeland heeft er in ieder geval alle ingrediënten voor. Wie de boot pakt en overvaart naar het district Kent kan zich geheel onderdompelen in de perfecte kerstsfeer. Hier onder onze vijf tips.

1. Het ware kerstgevoel ervaar je pas echt bij het horen van de traditionele, vaak eeuwenoude kerstliederen. En natuurlijk door zelf mee te zingen. Waar kun je dat beter doen dan in de imposante kathedraal van Canterbury? Geniet er van de hemelse klanken van het kerstkoor. Naast de kerstvieringen zijn ook de vele muzikale liefdadigheidsprojecten in de kathedraal de moeite waard.

Data: 23 en 24 december.
Tijden: Deuren openen om 13.30 uur (South West ingang).
De kerstviering begint om 15.00. Wees er snel bij om verzekerd te zijn van een plek.

2. Altijd al kerst in Dickenssfeer willen beleven? Bezoek dan het Comissioner’s House in het historische Dockyard, Chatham. Hier kun je heerlijk dineren, terwijl je luistert naar de spannende verhalen van de legendarische schrijver. Voorgelezen door niemand minder dan de personages zelf. Wil jij je in dezelfde tijd wanen als Dickens? Schroom dan niet en laat je een echte Victoriaanse jurk aanmeten. Het luxe kerstdiner zal dan nog lekkerder smaken. Sluit de avond in stijl af met een spooktocht door het indrukwekkende huis.

Data: 1, 8, 13, 18 en 19 december.
Kosten: £ 30.00 per persoon. Inclusief welkomstdrankje,
(optionele) minispooktocht, en driegangenmenu.

3. Voor bijzondere kerstinkopen voor de hele familie ga je naar het schitterende Penshurst Place in Kent, een immens huis met prachtige tuinen. Geniet van de middeleeuwse sfeer en struin tussen de lokale producten uit de regio’s Kent en Sussex. Voor de late shoppers zijn er speciale winkelavonden. De shops zijn dan tot 20.00 uur open. Koopjesjagers opgelet: Na 16.30 uur geldt een korting van 10 procent op alle producten boven de £ 10.00.

Data: november – 24 december.
Tijden: 10.30 uur – 16.30 uur.
Kosten: Gratis entree en parkeren. Bij aankomst gratis koffie en mince pie.

4 In Rochester weten ze hoe je feest viert. De eerste twee dagen van december komen de straten tot leven. Het begint met een grote parade, gevolgd door allerlei activiteiten en (licht)shows. Vier dit event groots mee: verkleed jezelf, zing uit volle borst kerstliederen en geniet van alle lekkernijen die in de vele marktkraampjes worden verkocht. Maar dat is niet alles. Want wat de weersvoorspellingen ook zijn, het sneeuwt gegarandeerd tijdens dit weekend. En met een beetje geluk ontmoet je zelfs de Kerstman. Tijdens het kerstfeest in Rochester komen de personages van Charles Dickens tot leven. De schrijver bracht vijf kinderjaren door in de buurt van Rochester. Hij keerde er jaren later terug en stierf in 1870 in het nabijgelegen Gads Hill.

Data: Zaterdag 1 en zondag 2 december.
Tijden: 10.00 uur – 17.30 uur.

5. Het indrukwekkende Hever Castle is nóg specialer in de kerstperiode. Het kasteel is dan van top tot teen versierd met sfeervolle verlichting en mooie kerstdecoraties. Ervaar hier een magische dag of geniet van een knusse kerstavond. Als de schemering valt, veranderen de kasteeltuinen in een verlicht wonderland. Speciaal voor kinderen: de magische, besneeuwde grot waar de Kerstman zich bevindt. Maak een afspraak voor een individueel bezoek (£ 10.00 per kind plus reguliere toegangsprijs). Of ga langs op de bonnefooi (£ 8.00 per kind plus reguliere toegangsprijs).
In het kasteel is voor ieder wat wils. Zoals speciale kerstwinkeltjes, een brass band voor de ouders en een draaimolen voor de kinderen. De chefs van het kasteel staan klaar om je hun gerechten te laten proeven. Zoals de welbekende en traditionele mince pie. In de weekenden kun je met de hele familie terecht voor extra feestactiviteiten. Ben je op zoek naar het kerstgevoel? Ga dan naar de speciale kerstavonden op 14, 20 en 21 december van 17.30 uur tot 21.30 uur. En kleed je warm aan voor een verkwikkende winterwandeling door de verlichte tuinen. Wie wil, vervolgt zijn wandeling langs het meer en laat een nieuwjaarswens achter in de ‘Wishing Tree’. Verwarm jezelf na afloop bij het haardvuur in het kasteel. En vergeet niet een kijkje te nemen in de bijzonder versierde kasteelkamers.

Data: Kerst in Hever Castle 1 – 24 december
Speciale kerstavonden 14, 20 en 21 december
Winterwandeling 27 december – 1 januari
Kosten: Volwassenen/Senioren £ 12.50
Kinderen £ 6.30 Vooraf reserveren is verplicht.

Hoe er te komen?
Een dagretour met de auto is te boeken voor €29. Voor een 2-daagse retourtrip betaal je €39. Voor €49 boek je een 4-daagse reis. Alle genoemde prijzen zijn geldig voor boekingen gemaakt vóór 13/12/2012. Reizen kan van tot 13/12/2012 (en van 07/01/2013 tot 28/03/2013….maar ja, dan is er geen kerstsfeer meer) Informatie: www.dfdsseaways.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.