Wat een hoge glijbaan!

De glijbaan ‘Insano’, die naam zal het wel niet voor niks gekregen hebben…


Een rage die voorzichtig begon met glijbuizen in Center Parcs zwembaden en waterparken in Italië is uitgegroeid tot een waar fenomeen. Was de redactie van Elke Dag Vakantie zelf vorig jaar nog in een gigantisch park in Boedapest (van zo’n lange glijbaan naar beneden deed wel zeer aan je rug), nu blijken er op veel meer plekken in de wereld enorme waterparken te zijn die elkaar willen overtreffen in lengte. Hier boven een foto van een park in Brazilië, waar je maar liefst 41 meter naar beneden stort, een equivalent van een sprong van een gebouw van 14 verdiepingen hoog! De Britse krant The Telegraph maakte een fraai foto-overzicht van verschillende van dit soort glijbanen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.