Winter in het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is deze winter open en je kan verschillende winterse dingen doen zoals van de sleebaan afgaan.

Dit jaar bestaat het Nederlands Openluchtmuseum 100 jaar en dat willen ze ook in de winter vieren. Daarom zijn de vanaf 1 december weer geopend om je oudhollands de winter te laten beleven. Met ijspret, sleetje rijden, Sint Nicolaas, warme chocolademelk, knapperende vuurtjes, dansende lichtjes is het 6 weken tijd om de winter van toen te herinneren. Er zijn historische verhalen over de ijsfeesten waarmee onze voorouders hun lange donkere winters verlichtten. Daarnaast is er een ijsbaan waar je kan schaatsen, gebruik schaatsen is gratis, en er is een sleebaan waar je vanaf kan. Daarnaast is er een winterkermis op het Zaanse plein met draaimolen, er is een Kop van Jut en een ‘Vroolijke Keuken’. In de griendhut bak je aardappels met kaantjes op een vuurduveltje en in de kruidentent worden wintertenen en andere hardnekkige winterkwaaltjes genezen. Elk weekend in de kerstvakantie is het Zeeuwse kerkje gevuld met muziek en zang. Ook is er elk weekend en in de kerstvakantie een ‘tocht in het donker’ met een schamel stormlampje, een pad van wit zand en een rondleider die vertelt. Ook kun je meespelen met de ‘Tombola zonder nieten’ op het winterplein.

In de winter is het Openlucht museum van 1 dec t/m 13 jan elke dag geopend van Dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Alleen op 5, 24 en 31 dec. zijn ze tot 17.00 uur en op 25 dec. en 1 jan. gesloten.
Een kaartje kost € 14,95 (13+), € 10,50 (4 t/m 12 jr.), Kinderen 0 t/m 3 jr., museumkaarthouders & vrienden v.h. Openluchtmuseum hebben gratis entree. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.