Wintersport in Eggental

Wintersport in Eggental 8

Als je op wintersport gaat heb je verschillende bestemmingen waar je uit kan kiezen, Eggental is daar een van.

Het is de tijd dat veel mensen op zoek gaan naar een wintersport bestemming. Het is koud buiten en dan gaat het verlangen om de lange latten onder te binden kriebelen. Eggental in Zuid-Tirol, Italië is een van de wintersportbestemmingen waar je voor kan kiezen deze winter. Het wintersportseizoen begint hier met de Europacup Ski Slalom op 12 december. Voor wat echt spektakel kun je naar de de Wereldcup Snowboarden op 21 en 22 december. De snowboarders gaan voor de titel van de hellingen van Carezza. Als je naar dit gebied gaat ben je aan het skien op een UNESCO Wereld Erfgoed. De pistes gaan namelijk over de Dolomieten, dat sinds 2009 op de Werelderfgoed lijst staat. Aan de voeten van deze bergkettens ligt Eggental met zijn skigebieden Ski Center Latemar Obereggen en Carezza. Het Eggental ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Bolzano. De skigebieden zijn lid van het skigebied Dolomiti Superski. In totaal biedt Eggental meer dan 88 kilometer  pistes in verschillende moeilijkheidsgraden en ongeveer 100 kilometer aan langlaufroutes en liften, 100 kilometer aan crosscountry skiroutes en een netwerk van winterwandelpaden door de  natuur. Daarnaast heeft het gebied gemiddeld acht uur zon op een winterdag en is het seizoen geopend van 1 december tot 14 april.

Voor meer informatie over Eggental ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.