6 tips voor avontuurlijke gezinnen

6 tips voor avontuurlijke gezinnen 9

Een van de dingen die je in Marokko kan doen is een kamelentocht maken in de Sahara.

Soms wil je wel eens wat anders als je op vakantie gaat. Zo kun je erover nadenken om een keer naar Marokko te gaan met het hele gezin. Maar wat kun je daar allemaal doen? Hier zijn 6 tips voor dingen die je met het hele gezin kan ondernemen:

1- Muilezeltocht door de bergen in de Hoge Atlas
De dalen van de Hoge Atlas ontdekken onder leiding van een berggids en zijn muilezeldrijvers: ook gezinnen met jonge kinderen kunnen op dit avontuur gaan. De karavaan trekt langs bergbeken, door dalen en dorpjes en over bergpassen, en doet een aantal hutten aan. Ook kunnen er ’s avonds midden in de woestijn tenten worden opgezet. Er zijn verschillende trajecten mogelijk, waarvan de route door de Rozenvallei goed begaanbaar. In april en begin mei, wanneer de rozenoogst begint, is deze route mooi.

2- Kamelentrektocht door de woestijn
Na de bergen begint de woestijn en maken de muilezels plaats voor kamelen. Op een paar uur rijden van Ouarzazate openen Tazzarine en M’Hamid hun poorten naar de woestijn en kan het Sahara-avontuur beginnen. Tazzarine is een klein plaatsje aan de zuidelijke uitlopers van de Saghro, dat bekend staat om zijn rotstekeningen. Het palmbos is een van de laatste voor de steenwoestijn in de Draa. Ten zuiden van Zagora ligt M’Hamid daarna is er alleen Sahara.

3- Verblijf met je hele gezin in het Mogador-Resort
Drie kilometer van Essaouria ligt Mogador, een badplaats waar de ontwikkeling van het toerisme rekening houdt met het milieu en de plaatselijke bevolking. Het resort heeft de grootste filterende tuinen ter wereld, waarmee 10 miljoen kubieke meter drinkwater wordt bespaard. Ze doen hun best om de flora en fauna te beschermen, de zandduinen te behouden en het gebruik van bouwgrond zoveel mogelijk te beperken. Het resort heeft tuinen en ligt vlakbij het strand. Daarnaast kun je er waterskiën, wandelen, tennissen, fietsen of golfen.

4- Verblijf in een Eco-Lodge in Agadir
Op een paar kilometer van Agadir, in het biosfeerreservaat Arganeraie, bevindt zich bovenop een kale rots de Atlas Kasbah. Deze aarden constructie, gebouwd met natuurlijke materialen, maakt gebruik van zonne-energie, de biologische maaltijden worden bereid met plaatselijk verbouwde producten en de lokale bevolking verzorgt de recreatieactiviteiten. Atlas Kasbah werd in 2009 onderscheiden met de Marokkaanse Prijs voor Verantwoord Toerisme. Ten zuiden van Agadir in het Nationaal Park Souss Massa ligt het Khaïma Hôtel Bio Découverte. Je kan hier: wandelen, surfen, eten van de biologische keuken en plaatselijke producten, boerderijen en arganolie-coöperaties bezoeken of tijdens een excursie de 250 verschillende vogelsoorten ontdekken.

5- Wonen in een Riad
In Marrakech zijn meer dan 800 gerenoveerde riads. Je kan hier midden in de medina bij de plaatselijke bevolking verblijven. Je maakt kennis met het dagelijks leven van Marrakech en de gewoonten van Marokkaanse families.

6- Surfen in Dakhla
Dakhla ligt in het zuidelijkste puntje van Marokko, op dezelfde breedtegraad als Hawaï. De watertemperatuur van de Atlantische Oceaan is hier het hele jaar door 25 °C, ook in de winter. Om die reden is Dakhla goede plek voor surfers, kitesurfers en windsurfers. In Dakhla kijkt de Sahara uit over de Atlantische Oceaan. Daarnaast is er een Nationaal Park waar je de plaatselijke flora en fauna kan ontdekken. Dakhla is een nog onontdekte bestemming voor gezinnen die houden van watersporten en van de natuur.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.