Belgische ‘bergen’ lonken

Belgische 'bergen' lonken 8

De latten kunnen alweer onder in de Ardennen. Foto: (c)OPT-J.LFlemal


Elk jaar bezoeken zo’n 20.000 sneeuwliefhebbers het plateau van de Hoge Venen en de Oostkantons in België. Het ‘Signal de Botrange’ is met 694 meter het hoogste punt van het land. De eerste wintersporters zijn alweer gesignaleerd, nu er sneeuw is gevallen in de Belgische Ardennen. Het signaal om de latten uit het vet te halen. De pistes van de Belgische Ardennen en de Oostkantons liggen dichtbij en zijn erg geschikt om alvast de slag weer te pakken te krijgen. Het betreft vooral langlaufen maar op enkele plaatsen zijn ook hellingen voor alpineski. De vooruitzichten op meer sneeuw zijn veelbelovend. Naar verwachting zullen deze week dan ook meer pistes open gaan. Hoe komt de skiliefhebber erachter of er op de pistes in Wallonië voldoende sneeuw ligt?

De sneeuwtelefoon +32 84/ 41.19.82 en de website www.ardenne-ski.be informeren toeristen over de actuele staat van alle pistes in de Ardennen. Via het sneeuwbericht op de website www.eastbelgium.com blijft iedereen op de hoogte van de sneeuwdikte in de Oostkantons.

In de provincie Luik ligt 900 km aan pistes, waaronder 26 langlaufpistes, 5 pistes voor alpineski en 6 officiële pistes voor de slee. Bij sommige pistes zijn ook sneeuwschoenen of ski’s te huren. Voor een overzicht van de pistes en kaart van het gebied is op de website www.liegetourisme.be een pdf met de sneeuwkaart van de provincie Luik te downloaden. Degenen die de latten liever achterwege laten maar wel van het sneeuwlandschap willen genieten, vinden hun weg in het uitgebreide netwerk van bewegwijzerde wandelpaden.

Hier is het hoogste punt van België te vinden:


View Larger Map

Belgische 'bergen' lonken 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.