Chinees lichtfeest in Rotterdam

Een van de beelden tijdens het festival.


Nederland heeft er vanaf deze week een stukje China bij. Voor het eerst wordt in het park rond de Euromast in Rotterdam een Chinees lichtfeest gehouden. Vanaf 7 december 2012 tot en met 14 februari 2013 wordt het hele terrein in een sprookjesachtig licht gezet. Voor dit lichtspektakel bouwden veertig Chinese kunstenaars 35 lichtgevende en bewegende beelden van spookjesfiguren, bloemen en bouwwerken. Zo is er onder meer een honderd meter lange draak en een replica van de Temple of Heaven. Volgens de organisator wordt ‘China Lights Rotterdam’ het grootste lichtevenement dat ooit in Europa gehouden is.

Al eeuwen, sinds de eerste Chinese keizer, vieren de Chinezen Yuan Xiao: Het festival van het licht. Door het ontsteken van lichten moet de god van de hemel gunstig gestemd worden, aldus de toelichting. Shows met Chinese muziek en zang, demonstraties en workshops maken een bezoek een avondvullend programma. Het park is dagelijks van 16.30 tot 22.00 uur geopend. Entree is 15 euro pp. Meer informatie: www.chinalightrotterdam.nl, Facebook.com/chinalightrotterdam, Twitter: @China_Light

Een reportage van de NOS over dit onderwerp:

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.