CNN: Stranden Kenia bij wereldtop

Watamu Beach

Watamu Beach


CNN Travel heeft twee stranden in Kenia verkozen tot de top 3 van de 25 mooiste stranden in Afrika. De parelwitte stranden en blauwe zee in Kenia zijn volgens de Amerikaanse zender “een waar paradijs voor veel toeristen en andere reizigers. Door het prachtige koraal is de kust daarnaast ideaal voor diepzeeduikers”. Dit was voor CNN Travel reden om de twee Keniaanse stranden Watamu en Diani in de top 3 van mooiste stranden in Afrika op te nemen.

Geëindigd op de tweede plaats is het Watamu strand. Dit parelwitte strand bestaat uit meerdere baaien en maakt deel uit van het ‘Malindi Marine Reserve Park’. Het strand biedt een paradijs om te snorkelen of te duiken. Het is tevens een belangrijke broedplaats voor de bedreigde groene- en karetschildpadden.

Op de derde plaats staat Diani. Dit is een idyllisch strand met een lengte van 20 kilometer. Het koraalrif in de zee beschermt het strand tegen aanspoelend zeewier waardoor het strand prachtig wit blijft. Het koraal wordt weerspiegeld onder water en laat hierdoor een prachtige kleurenshow zien. Diani is momenteel één van de populairste stranden in Kenia. Watamu en Diani lieten diverse andere concurrenten achter zich, behalve het Sheikh strand in Egypte. Deze eindigde op de eerste plaats.

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van ‘the Big Five’; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.