DierenPark Amersfoort klaar voor de winter

De halsbandleguaan gaat, net als veel andere dieren, bij het officiële begin van de winter ook beginnen aan zijn winterslaap.

De halsbandleguaan gaat, net als veel andere dieren, bij het officiële begin van de winter ook beginnen aan zijn winterslaap.

De winter is vandaag officieel begonnen en daar zijn ze in het Dierenpark Amersfoort druk mee. Veel dieren in het Honderdduizend DierenHuis van het park gaan hun winterslaap houden. Zo zijn de warmtelampen van de chuckwalla en de stekelleguaan uitgezet, zodat deze dieren een paar maanden op kamertemperatuur kunnen overwinteren. Daarnaast zijn de halsband- en woestijnleguaan samen met het gilamonster in een speciaal verblijf gezet waar het niet warmer wordt dan 10 graden Celsius. Bij die temperatuur gaan zij lekker slapen en zullen ze in het voorjaar weer uitgerust ontwaken.

Naast alle slapende dieren heeft het park ook een paar dieren die juist goed uitgerust zijn tegen de kou. De kamelen, Siberische tijgers en bruine beren komen oorspronkelijk uit koude gebieden en hun dikke vacht houdt de dieren warm. Omdat die dieren anders ook de hele winter alleen zijn heeft het DierenPark de Winteravonden op 27, 28 en 29 december. Het park is dan tot 20.00 uur geopend en is verlicht met duizenden lampjes. Daarnaast  worden winterse rondleidingen georganiseerd en kun je warme chocolademelk, glühwein en oliebollen eten en drinken. Er is een groot vuur waar je bij kan zitten en waar live muziek gespeeld wordt. Daarnaast kun je marshmallows warm maken boven het vuur en eten. De avonden worden afgesloten met een lampionnentocht door het park.

Vanaf 16.00 uur geldt een speciaal tarief van 12,50 euro per persoon en abonnementhouders kunnen iemand verrassen, want zij mogen één gratis introducé meenemen naar de Winteravonden van DierenPark Amersfoort. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.