Duitsland vent vakantiejuwelen uit

Berlijn is een populaire bestemming voor stedentrips.


Elk land wil de ander overtreffen tijdens de Vakantiebeurs 2013 in Utrecht. Ook Duitsland is als vanouds groots aanwezig op de beurs. Dat is ook logisch want jaarlijks gaan miljoenen Nederlanders op visite bij de oosterburen. De thema’s van de Vakantiebeurs, van woensdag 9 januari tot en met zondag 13 januari 2013, lijken wel bedacht met Duitsland in het achterhoofd. “Want of je nu een actieve en avontuurlijke op vakantie zoekt, wilt fietsen of wandelen, met de tent of caravan erop uit wilt of de ideale citytrip zoekt, in Duitsland ben je altijd aan het juiste adres”, stelt directeur Michaela Klare van het Duitse Verkeersbureau in Nederland.

Of het nu gaat om een vakantie vol activiteiten of avontuur, kamperen, fietstochten, wandelingen of een stedentrip. Het kan in Duitsland allemaal. Neem alleen al de stedenreizen. Berlijn staat bij Nederlanders, maar ook internationaal, al jaren in de top van meest populaire bestemmingen. Keulen en Düsseldorf stijgen met stip, maar ook München en Hamburg timmeren hard aan de weg. Hamburg heeft als pre dat het vlak over de grens ligt en over een goede internationale luchthaven beschikt die door veel Nederlanders wordt gebruikt. De stad is een winkelparadijs en trekt in december net als veel andere Duitse steden drommen liefhebbers uit ons land die hier de Kerstmarkten bezoeken.

Michaela Klare: “Wij zijn erg blij dat Nederlanders onze klassiekers weten te vinden. Maar we proberen ook duidelijk maken dat we veel verrassingen in petto hebben. Jaarlijks worden enkele thema’s uitgelicht. Voor 2013 ligt de focus onder meer op ons prachtige reisaanbod voor jongeren. Ook staan we stil bij de 200ste geboortedag van componist Richard Wagner en uiteraard bij 200 jaar Sprookjes van Grimm”.

De Vakantiebeurs 2013 stoelt op belangrijke pijlers: reisorganisatoren, landenstands, accommodaties en aan reizen gelieerde ondernemingen. Hoofdsponsor is de ANWB. Gastlanden zijn Hongkong en Tunesië. Dit jaar ook extra aandacht voor de vier meest populaire vakantietopics: Actief & Avontuur, Fiets & Wandel, Kamperen & Campingvakanties en Stedentrips. Tevens pleinen van diverse landen, cruisemaatschappijen en aanbieders van naaktrecreatie.

Een ‘Inspiratie Rivier’ over de beursvloer leidt naar alle werelddelen, feestelijke podia, pleinen, gezellige terrassen en gratis workshops, over fotografie of fietsnavigatie bijvoorbeeld. Landen zijn per hal overzichtelijk bij elkaar geplaatst. Met de interactieve catalogus op de website kunnen de wensen op een rijtje worden gezet om vervolgens op de Vakantiebeurs de eerste dag te beleven van een spannende expeditie of andere droomvakantie. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is bovendien het Christelijk Vakantieplein geopend in hal 5 op de eerste etage. Voor meer informatie en kaartjes met korting www.vakantiebeurs.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.