Expositie over doemdenken

De mensheid heeft een vrijwel constante angst gehad voor een wereldwijde ramp. Waarom? Deze expositie probeert dat te doorgronden.

De mensheid heeft een vrijwel constante angst gehad voor een wereldwijde ramp. Waarom? Deze expositie probeert dat te doorgronden.


Als op 21 december de wereld mocht vergaan, zitten de inwoners van Ahrweiler goed. In dit dorpje bij Bonn ligt de Regierungsbunker. De onderaardse stad werd in 1971 voltooid en was tot 1997 de geheimste plek van Duitsland. Hier moesten de 3.000 belangrijkste Duitsers een atoomoorlog overleven. Deze letterlijke Geheimtipp is tegenwoordig een museum. Wie het overleeft kan tot 10 maart naar de tentoonstelling Science Fiction in Deutschland voor een inkijkje in de menselijke fascinatie voor rampzalige toekomstscenario’s.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.