Expositie van mooiste natuurfoto’s

In het Museon kun je alle foto’s uit de ‘Wildlife Photographer of the Year’ bekijken.

Sinds kort kun je de mooiste natuurfoto’s bekijken in het Museon in Den Haag. Zij hebben namelijk voor de 22ste keer de expositie ‘Wildlife Photographer of the Year’. Deze tentoonstelling bestaat uit de bekroonde foto’s uit ‘The Wildlife Photographer of the Year Competition’. Dit is een internationale fotografiewedstrijd waaraan de beste natuurfotografen aan meedoen. Dit jaar heeft Paul Nicklen uit Canada de wedstrijd gewonnen met de foto ‘Explosieve Keizers’, een beeld dat de onderwaterwereld laat zien van keizerpinguïns aan de rand van de Ross zee in Antarctica. Jasper Doest was de enige Nederlandse fotograaf die dit jaar in de prijzen viel.  ‘Ontspanning’ was zijn foto, het is een portret van een Japanse makaak die hij fotografeerde in Jigokudani, Japan.
De wedstrijd wordt georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen. Uit meer dan 48.000 inzendingen uit 98 landen is de winnende foto’s geselecteerd op onder andere creativiteit, en technische complexiteit.

Hier kun je een overzicht van de foto’s vinden. Wil je meer informatie over de tentoonstelling, ga dan naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.