Fiets mee met de Londenaren

Naast fietstours kun je in londen ook meedoen aan Ride Londen, fiets veilig door de Engelse hoofdstad.

Naast fietstours kun je in londen ook meedoen aan Ride Londen, fiets veilig door de Engelse hoofdstad.

Er is een nieuw fietsevenement in Londen, namelijk Ride London. Dit evenement is gekomen na de  Olympische en Paralympische Spelen van 2012, er zijn toen veel faciliteiten voor fietsers aangelegd en die kunnen nu weer gebruikt worden. Het evenement is ter promotie van het fietsen in Londen en iedereen kan meedoen van gezinnen tot de professionals. Op zaterdag 3 augustus is de route volledig vrij van ander verkeer, zodat iedereen op zijn gemak kan meefietsen. Het parcours zal dwars door het centrum van Londen lopen. De organisatie hoopt dat er veel mensen aan mee gaan doen, ze rekenen op ruim 70.000 deelnemers. De activiteiten van de zondag zijn vooral voor de professionele fietsers, zij gaan een route van 160 kilometer fietsen. Het vertrekpunt van de race is het Queen Elizabeth Park, het oude Olympische park, dan door de straten van Londen en het graafschap Surrey trekt, en eindigt in het centrum van Londen. Er wordt niet alleen gefietst deze twee dagen het is ook de bedoeling dat er geld opgehaald wordt door het goede doel. 

Het nieuwe fietsevenement is op 3 en 4 augustus 2013 in Londen. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.